Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش جماران، عبدالباری عطوان نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب  در سرمقاله روزنامه رأی الیوم به آخرین تحولات ترکیه به ویژه انتخابات جنجالی شهرداری ها در استانبول پرداخت و نوشت: مسئولان حزب «عدالت و توسعه» حاکم بر ترکیه از تصمیم کمیته عالی انتخابات ترکیه درباره برگزاری دوباره انتخابات شهرداری های در استانبول خوشحال نشدند و جشن نگرفتند ولی در مقابل، تظاهرات بزرگی به این تصمیم برگزار شد و در آن ده ها هزار تن از مخالفان شرکت کردند و تبلیغات زیادی درباره انگیزه های آن از جمله متهم کردن «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به وارد آوردن فشار زیاد به کمیته برای لغو پیروزی«اکرم امام اوغلو» کاندیدای مخالفان که رئیس جمهور آینده توصیف می شود، به راه افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزاری دوباره انتخابات که یک سوم آخر ماه ژوئن آینده برگزار می شود نبرد شخصی اردوغان است و موفقیت در آن موفقیت وی است و شکست در آن آغاز پایان زندگی سیاسی اش است. پیروزی «بینالی یلدریم» کاندیدایی که اردوغان بر او اصرار می کند و مخالفتش با همه سفارش های کمیته مکلف به انتخاب کاندیداها در حزبش، پیروزی ناقص و پر از تردید و اتهام های تلقب خواهد بود اما شکستش در آن ضربه مهلکی به حزب حاکم و شخص اردوغان رئیس جمهور ترکیه است.شکست اردوغان در این انتخابات همچنین گامی بزرگ است که بر اساس آن احتمالا مخالفان پس از گذشت نزدیک به 20 سال از سرگردانی، به قدرت بازگردند.

«احمد داوود اوغلو» نخست وزیر سابق ترکیه به تغییر نظام حاکم به ریاست جمهوری و دادن اختیارات مطلق به رئیس جمهور اعتراض کرد و   برای نخستین بار در بیانیه مشهورش از اردوغان به شدت انتقاد کرد به طوری که با قدرت تمام با انتخابات دوباره در استانبول مخالفت کرد زیرا موفقیت در آن تضمین شده نیست و آن را اشتباه سیاسی خطرناک دانست  چون نتایج منفی برای حزب حاکم به بار خواهد آورد. وی اردوغان را متهم به پارتی بازی کرد و به اختیارات گسترده ای اشاره کرد که  اردوغان به «بیرات البیراک» داماد و وزیر دارایی وی داده؛فردی که تبدیل به تاجر بزرگی شده است.

پدیده خطرناکی که بر انتخابات شهرداری ها به ویژه در استانبول سایه افکند و می تواند به شکل بزرگتری بر برگزاری دوباره آن تأثیر بگذارد، مساله پناهندگان سوری است که تعداد آنها نزدیک به 4میلیون نفر است زیرا مخالفان و اکرم اوغلو کاندیدای استانبول تبلیغات خود را بر مشکلات و فشارهایی متمرکز کردند که حضور این پناهندگان بر اقتصاد، سیاست، امنیت و دیموگرافی ترکیه به بار آورده است و خواستار اخراج آنها در صورت پیروزی در انتخابات شد. یکی دیگر از بارزترین شخصیت هایی که خواستار اخراج پناهندگان سوری شد«محرم اینچه» نماینده حزب «خلق جمهوریخواه» بود و همین کار را «مرال اکشنر»رهبر حزب ملی گرای تندروی «خوب» انجام داد، حتی «ایلای آکسای» کاندیدای حزب در انتخابات شهرداری های شهر«الفاتح» که در آن هزاران پناهنده سوری به سر می برند شعار انتخاباتی سر داد که در آن تأکید می کند که منطقه را به سوری ها تسلیم نمی کند و از قرار دادن تابلوها و پارچه نوشته ها به عربی در سر در فروشگاه ها، غذاخوری ها و شرکت های آنها انتقاد کرد.

بینالی یلدریم نخست وزیر سابق و دوست اردوغان و نیز کاندیدایش در انتخابات شهرداری ها روی همین خط وارد شد و تلاشی بیهوده برای جذب رای ها کرد و به نوبه خود و برای راضی کردن حزب راستگرای نژادپرست همپیمان حزب عدالت و توسعه، خواستار اخراج پناهندگان سوری شد به رغم آن که اردوغان از جمله کسانی بود که بیش از همه با این پناهندگان همبستگی خود را اعلام کرده و به صدها هزار تن از آنها ملیت ترکیه ای و اقامت دائمی اعطا کرد.

در سایه ضرر 12 درصدی ارزش لیره از ابتدای سال تا کنون و افزایش میانگین تورم و حرف و حدیث کارشناسان درباره احتمال ضعیف شدن اقتصاد ترکیه در سال جاری پناهندگان همیشه گوشت قربانی و بزرگترین قربانیان تبلیغات تنفر و نژادپرستی توسط احزاب راستگرای تندرو قرار می گیرند. سوری ها در این حالت انتخابات پیش روی شهرداری ها در استانبول استثناء نخواهد بود. چیزی که این واقعیت را مورد تأکید قرار می دهد نظرسنجی ای است که دانشگاه «بیلجی» در استانبول در سال 2017 انجام داد که نتایج آن نشان می دهد 86 درصد از ترک ها بازگشت آوارگان سوری به کشورشان پس از پایان جنگ را تأیید می کنند ولی آن چه که واضح و مبرهن است این است که پایان جنگ به طور کلی به این زودی رخ نمی دهد.

اردوغان وقتی تأکید کرد که می خواهد منطقه امن برای پناهندگان در شمال سوریه ایجاد کند از برگ برنده پناهندگان استفاده کرد ولی این بلندپروازی هایش با موانع بزرگی توسط دولت سوریه و روسیه که با این طرح مخالف است برخورد کرد زیرا بازتاب دهنده تلاش ها برای تجزیه کشور و ایجاد منطقه ای خارج از کنترل دولت است.

اردوغان این روزها با چندین آزمون رو به روست از یک سو با فشارهای روسیه رو به روست که از او می خواهد علیه «جبهه النصره» و برای عملی کردن تعهداتش دخالت نظامی کند، از سوی دیگر، با تهدیدهای ترامپ برای اعمال تحریم های اقتصادی علیه ترکیه در صورتی که گامی در خرید موشک های روسی«اس 400» بر دارد مواجه است و در آخر نیز با بحران اقتصادی روز افزون رو به روست ولی آزمون انتخابات شهرداری ها  در استانبول خطرناک ترین آزمون جدای از نتایج آن برای اردوغان به شمار می رود زیرا آینده رهبریت اش را مشخص می کند و میراث سیاسی و دستاوردهای درخشان اقتصادی اش را تهدید می کند.

بسیار دشوار است که از قبل درباره نتایج انتخابات که یک ماه و نیم دیگر برگزار می شود،گمانه زنی کرد ولی با توجه اتحاد همه احزاب مخالف از جمله حزب «رفاه اسلامی»، کردها، چپگراها و راست افراطی علیه اردوغان جدای از آن وقوع شکاف در خود حزب حاکم عدالت و توسعه می توان گفت که اردوغان در موضعی بسیار بد گرفتار شده و با قدرت و محبوبیتی که پس از اعلام نتایج این انتخابات از آن بیرون آمده بود، بیرون نخواهد آمد...و خدا بهتر می داند.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 ترکیه رجب طیب اردوغان استانبول 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۰۱۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد

دولت ترکیه پس از ماه ها مقاومت در برابر انتقادات داخلی، در نهایت اعلام کرد تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع می کند.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت ترکیه روز پنجشنبه (دیروز) تمامی واردات و صادرات به اسرائیل را به دلیل اقدام نظامی جاری این کشور در غزه به حالت تعلیق درآورد و متعهد شد تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه ارسال کمک های بشردوستانه به غزه را بدهد، به قطع روابط تجاری خود ادامه خواهد داد.

در بیانیه وزارت بازرگانی ترکیه آمده است: "معاملات صادرات و واردات در رابطه با اسرائیل متوقف شده است و شامل تمامی محصولات می شود."

به گفته این وزارتخانه، مقامات ترکیه با مقامات فلسطینی هماهنگ خواهند شد تا اطمینان حاصل کنند که فلسطینی ها تحت تاثیر تعلیق واردات و صادرات قرار نخواهند گرفت.

این وزارتخانه این اقدام را "مرحله دوم" اقدامات علیه اسرائیل توصیف کرد و افزود که این اقدامات تا زمانی که اسرائیل "اجازه جریان بی وقفه و کافی کمک های بشردوستانه به غزه را ندهد، به قوت خود باقی خواهد ماند."

ماه گذشته، ترکیه اعلام کرد که صادرات 54 نوع محصول از جمله آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی و کودهای شیمیایی به اسرائیل را محدود می کند. اسرائیل نیز با اعلام موانع تجاری متقابل پاسخ داد.

"اسرائیل کاتز" وزیر امور خارجه اسرائیل روز پنجشنبه ترکیه را متهم کرد که واردات و صادرات اسرائیل از بنادر ترکیه را مسدود کرده است.
کاتز در پلتفرم اجتماعی "ایکس" (توییتر) نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با مسدود کردن بنادر برای واردات و صادرات اسرائیل، توافقات را زیر پا می‌گذارد.

کاتز گفت که به مقامات مربوطه در اسرائیل دستور داده است که "فورا با همه طرف‌های مرتبط در دولت برای ایجاد جایگزین‌هایی برای تجارت با ترکیه، با تمرکز بر تولید داخلی و واردات از کشورهای دیگر، تعامل کنند."

دولت اردوغان که در انتخابات محلی در ماه مارس شکست‌های بزرگی را متحمل شد، در داخل این کشور با فشار شدیدی برای توقف تجارت با اسرائیل مواجه است. 

منتقدان طی ماه های گذشته دولت را متهم می کردند که با وجود لحن انتقادی شدید علیه اسرائیل همچنان به روابط تجاری و اقتصادی با اسرائیل ادامه می دهند و این مساله را ریاکاری و استاندارد دوگانه می دانستند.

حجم روابط تجاری ترکیه و اسرائیل در سال گذشته میلادی بیش از 6 میلیارد دلار برآورد شده است.

ترکیه در سال 1949 اسراییل را به رسمیت شناخت. در دوران اردوغان، تنش ها بین آنکارا و تل آویو فراز و فرود داشته است.

اردوغان پس از حمله نظامی اسرائیل به غزه، انتقادات خود را نسبت به اسرائیل تشدید کرد و آن را به انجام جنایات جنگی و نسل کشی متهم کرد. او گروه شبه‌نظامی حماس را که توسط اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی تلقی می شود، "مبارزان آزادی" توصیف کرده است.

این هفته، "هاکان فیدان" وزیر امور خارجه ترکیه گفت که ترکیه تصمیم گرفته است به پرونده حقوقی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دیوان بین المللی دادگستری بپیوندد و به زودی درخواست رسمی برای مداخله در این پرونده ارائه خواهد کرد.

آفریقای جنوبی پرونده ای را در دیوان بین المللی دادگستری تشکیل داده و اسرائیل را به نقض کنوانسیون منع "نسل کشی" متهم کرده است. 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: انتقاد رهبر حزب رفاه ترکیه از اردوغان: آیا شایسته ترکیه است که علیه ایران با اسرائیل همکاری کند؟ صادرات هزاران کیلو باروت و بمب توسط ترکیه به اسرائیل

دیگر خبرها

  • نماینده آیت الله سیستانی در ترکیه؛ تأکید بر وحدت و گفت و گوی دینی و نقش مثبت رهبران مذهبی / آینده شیعیان ترکیه، روشن است
  • فرار یاران محمدی از بحران با یک گل
  • پیروزی آدانا دمیراسپور با محمدی در استانبول
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: هدفمان مجبور کردن نتانیاهو به آتش بس است
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • اردوغان: دادوستد با اسرائیل را خاتمه دادیم
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • ترکیه بالاخره تمامی روابط تجاری خود با اسرائیل را قطع کرد
  • لیگ یک/ پنالتی جنجالی و ناراحتی پیروز قربانی!