Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، روز یکشنبه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه با مشارکت 87 درصدی مردم این کشور برگزار شد. در این دور از انتخابات رجب طیب اردوغان با کسب بیش از 52 درصد به عنوان نخستین رئیس‌جمهور سیستم ریاستی ترکیه انتخاب شد. همچنین ائتلاف حزب عدالت و توسعه با حزب حرکت ملی‌گرا موسوم به ائتلاف جمهور با کسب 343 کرسی از 600 کرسی پارلمان حائز اکثریت در 27 اُمین دوره پارلمان ترکیه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نتایج این دور از انتخابات ترکیه به تیتر یک همه روزنامه‌های این کشور تبدیل شد و با ارزیابی‌های متفاوتی توسط این روزنامه‌ها همراه بود.

روزنامه «حریت» با تیترهای «اکثریت با ائتلاف جمهور» و «پیروزی در دور اول» به استقبال نتایج انتخابات رفت.

در این روزنامه سخنان اردوغان با این عنوان که «ملت ترکیه پیروز شد» و سخنان دولت باغچلی با این عنوان که «وظیفه ایجاد توازن و نظارت را به دست آوردیم» جای گرفت و بر «کسب آرای بیشتر محرم اینجه از حزب جمهوریت خلق» تأکید شده است.

روزنامه «بیرگون» از تیتر «انتخابات ناعادلانه» استفاده کرد و اعلام کرد: «ائتلاف جمهور قبل از اعلام نتایج توسط شورای عالی انتخابات جشن پیروزی گرفته بودند».

این روزنامه تأکید کرد که حزب عدالت و توسعه به تنهایی قادر به کسب اکثریت پارلمان نشد و ائتلاف با حزب حرکت ملی‌گرا باعث نجات آن‌ها شد.

بیرگون عبور حزب دموکراتیک خلق‌ها از حدنصاب پارلمانی با کسب 11.3 درصد را از مهم‌ترین اتفاقات انتخابات پارلمانی عنوان کرد.

روزنامه «صباح» از تیترهای «پیروزی جمهور» و «ترکیه به دوران جدید با ابقای رئیس آری گفت» استفاده کرد.

در این روزنامه پیام‌های تبریک رهبران جهان به اردوغان جای گرفت و بر اختلاف رأی 10.6 میلیونی اردوغان با اینجه تأکید کرد.

روزنامه جمهوریت بر از دست دادن اکثریت پارلمان توسط حزب عدالت و توسعه تأکید کرد و این دوره از پارلمان را دوره ائتلاف عنوان کرد و نوشت: حزب عدالت و توسعه در پارلمان به حزب حرکت ملی‌گرا محتاج شد و این بدین معناست که درهای مذاکره برای حل و فصل مسئله کُردها بسته شد.

این روزنامه سخن اردوغان با این عنوان که «به هدفمان در انتخابات پارلمانی نرسیدیم» را به عنوان یکی از تیترهای خود انتخاب کرد و نوشت: در پارلمان آینده ترکیه 5 حزب می‌توانند فراکسیون تشکیل دهند و 8 حزب نماینده دارند.

روزنامه «پستا» تیتر «جمهوری ترکیه اولین رئیس خود را انتخاب کرد: اردوغان پیروز شد» را انتخاب کرد.

این روزنامه بر مشارکت 90 درصدی مردم ترکیه در انتخابات اشاره کرد و این مشارکت را بالاتر از انتخابات 2015 و رفراندوم 2017 عنوان کرد.

پستا تأکید کرد که محرم اینجه 8.1 درصد بالاتر از حزب جمهوریت خلق و مرال آکشنر 2.6 درصد کمتر از حزب خود رأی به دست آورده‌اند.

روزنامه «ینی شفق» از تیتر «انقلاب 24 ژوئن» و «از نو بسم‌الله» استفاده کرد.

این روزنامه از اردوغان به عنوان نخستین رئیس تاریخ جمهوریت ترکیه نام برد و بر شکست کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوریت خلق در 9 انتخابات اخیر ترکیه تأکید و اعلام کرد: طوفان در حزب جمهوریت خلق در راه است.

ینی شفق شکست‌خوردگان این دور از انتخابات ترکیه این‌گونه عنوان کرد: غربی‌هایی که می‌خواستند ترکیه را در محاصره قرار دهند، گروه‌های تروریستی و اپوزیسیونی که در سودای ترکیه قدیم بود.

روزنامه «سوزجو» تیتر «خریدار اسب باز هم از اسکودار رد شد» استفاده کرد که اشاره به داستان «کور اوغلو» دارد.

در این روزنامه از جشن پیروزی اردوغان قبل از اعلام نتایج توسط شورای عالی انتخابات انتقاد شده است.

سوزجو حزب حرکت ملی‌گرا را پیروز انتخابات عنوان کرد و کسب 1.4 درصد آرا توسط حزب سعادت بدون هیچ نماینده‌ای در پارلمان را ناامیدکننده خواند. همچنین کسب 7.3 درصد آرا توسط مرال آکشنر را به عنوان انقلاب نیمه‌ تمام عنوان کرد.

روزنامه «قرار» از تیتر «پیروزی دوگانه» استفاده کرد و با جای دادن تصویر سخنرانی بالکنی اردوغان نوشت: در بحرانی‌ترین انتخابات تاریخ ترکیه سخن آخر را ملت گفت و اردوغان به عنوان نخستین رئیس‌جمهور سیستم ریاستی ترکیه انتخاب شد.

روزنامه «آیندینلیک» وابسته به حزب وطن تیتر از «رأی‌دهندگان نسبت به ترور رفتار کردند» استفاده کرد و عنوان کرد: حزب جمهوریت خلق، حزب دموکراتیک خلق‌ها را بر دوش کشید».

این روزنامه سخنان دوغو پرینچک نامزد انتخابات ریاست‌جمهور را این‌گونه منتشر کرد: ملت ترکیه در این انتخابات موضع صریحی نسبت به گروه‌های تجزیه‌طلب گرفتند.

روزنامه «ینی چاغ» پیام مشترک نامزدها و رهبران سیاسی ترکیه را به عنوان تیتر خود انتخاب کرد و نوشت: احترام به اراده ملت، اصل اساسی است.

این روزنامه همچنین نتایج غیررسمی انتخابات ترکیه را در صفحه اول خود منتشر کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۴۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید

"سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد" (یونسکو) جایزه جهانی آزادی مطبوعات سال 2024 خود را به همه روزنامه نگاران فلسطینی که جنگ غزه را پوشش می دهند، اهدا کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از الجزیره، "مائوریسیو وایبل" رئیس هیات داوران بین‌المللی متخصصان رسانه یونسکو در این باره گفت: "در این دوران تاریکی و ناامیدی، ما می‌خواهیم یک پیام قوی از همبستگی و به رسمیت شناختن آن دسته از روزنامه‌نگاران فلسطینی که در چنین شرایط دراماتیکی این بحران را پوشش می‌دهند، به اشتراک بگذاریم." 

ویبل در مراسمی در سانتیاگو، پایتخت شیلی، در آستانه روز جهانی آزادی مطبوعات، افزود: "ما به عنوان بشریت، بدهی بزرگی به شجاعت و تعهد آنها به آزادی بیان داریم."

به گفته کمیته حفاظت از روزنامه نگاران (CPJ) و فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران (IFJ) بیش از 100 روزنامه نگار و کارمند رسانه، که اکثریت قریب به اتفاق آنها فلسطینی هستند، در طول 7 ماهه جنگ غزه و در حملات اسرائیل به غزه کشته شده اند.

اسامی خبرنگاران غالبا فلسطینی کشته شده در حملات اسرائیل به نوار غزه

دفتر رسانه های دولتی غزه تعداد این افراد را بیش از 140 نفر اعلام کرده است.

ویبل در مصاحبه ای با الجزیره گفت که جهان "بدهی بزرگی به روزنامه نگاران فلسطینی" دارد.

وی افزود: "ما در سراسر جهان با خطرات زیادی روبرو هستیم و باید بگوییم ایست کنید."

"آدری آزولای" مدیر کل یونسکو نیز گفت که این جایزه "ادای احترام به شجاعت روزنامه نگارانی است که با شرایط سخت و خطرناک روبرو هستند."

"لوسیا نیومن" خبرنگار الجزیره، که از سانتیاگو گزارش می دهد، این رویداد را "مراسمی بسیار احساسی" توصیف کرد.

او گفت:" هنگام اعلام برنده جایزه امسال مردم زیادی در اتاق بودند که گریه می کردند. احساسات بسیار و تشویق بسیار قوی وجود داشت."
خبرنگاران الجزیره در غزه از جمله کسانی بودند که از ماه اکتبر گذشته مورد هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حکایت تکان‌دهنده کشته شدن خبرنگاران در غزه/ واقعیت چگونه ساخته می‌شود؟ خبرنگاران کشته‌شده در جنگ غزه، بیشتر از کل روزنامه‌نگاران کشته شده در جنگ جهانی دوم شهادت 141 خبرنگار در جنگ غزه

دیگر خبرها

  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • عکس/ تیتر روزنامه‌های ورزشی یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • صفحه نخست روزنامه‌های خراسان جنوبی - یکشنبه ۱۶ اردیبهشت
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟
  • اردوغان: به تجارت ۹.۵ میلیارد دلاری با اسرائیل پایان دادیم
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه آزادی مطبوعات یونسکو به خبرنگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به همه روزنامه نگاران فلسطینی رسید